Methodiek jaartraject boomoliën©

9 boomolien

 

Tijdens het begeleiden van Ontdek je kwaliteiten tijdens een jaartraject boomoliën© maakte ik tot juni 2015 gebruik van een eigen methodiek.

WERKWIJZE

–         reeks van 10 bijeenkomsten werd begeleid door Viviane Van Pottelberghe die als facilitator optreedt

–         eerste bijeenkomst: luisteren naar je lichaam (écoute du corps)

–         tijdens de negen volgende bijeenkomsten werd er telkens met één olie van Bouchardon gewerkt(*)

–         deelnemers werkten tot de volgende sessie met één olie en houden hun ervaringen bij in een trajectschrift

–         iedere bijeenkomst startte met een geleide visualisatie en het gebruik van één boomolie

–         deelnemers maakten vervolgens intuïtief een tekening

–         deze tekening spreekt een eigen TAAL die de deelnemers zelf vertaalden en op die manier de kwaliteiten van de boom herkenden

–         vervolgens werd de theorie getoetst aan hun persoonlijke ervaringen van de voorbije maand om op die manier kwaliteiten in zichzelf te herkennen

–         deelnemers kregen toegang tot de ‘gesloten’ blog die speciaal voor hun jaartraject door mij werd aangemaakt en beheerd.

Tijdens zo’n jaartraject nam ik de deelnemers via bovenvermelde methodiek mee in de boeiende wereld van het subtiele leven van bomen.

Bomen zijn uiterst belangrijk voor onze planeet, maar we staan er zelden bij stil dat bomen in hun energieveld ook universele eigenschappen uitdrukken die essentieel zijn voor onze ontwikkeling als mens.  Dit zijn eigenschappen zoals zelfvertrouwen, eigenwaarde, helderheid, motivatie, openheid enz…

In 1984 ontdekte Patrice Bouchardon (Frankrijk) de kunst om in samenwerking met de intelligentie van de natuur negen boomoliën te creëren die deze eigenschappen dragen en ons ook kunnen ondersteunen in de vele uitdagingen in deze tijd. Ze helpen ons om niet in het verleden te blijven hangen, maar bewust te worden van onze creatieve kracht in het leven en van hieruit de steun te vinden om moeilijke situaties onder ogen te zien en er mee om te gaan.

In elke workshop toetsten we de theorie aan de praktijk: we keken naar één van deze negen bomen, we gebruikten de olie van deze boom en ervaarden tijdens visualisaties en creatieve oefeningen welke specifieke eigenschap van deze boom tot uitdrukking wordt gebracht in jezelf. Deelnemers engageerden zich om tot de volgende sessie met de olie van deze boom aan de slag te gaan en vanuit hun eigen ervaring te delen. Dit kon op de volgende workshop en op de ‘gesloten’ blog die ik speciaal voor de deelnemers aan dit jaartraject had aanmaakt en beheerde.

Ontdek je kwaliteiten tijdens een jaartraject boomoliën© richtte zich zowel tot mensen die de boomoliën niet kenden als tot hen die reeds eerder een lezing, cursus of jaartraject over de Bouchardon-oliën hadden gevolgd.

Ik begeleidde diverse jaartrajecten tot juni 2015, mini-trajecten tot december 2015. Nieuwe initiatieven zullen via deze blog worden aangekondigd.

Viviane Van Pottelberghe
17/1/2017

 

Info over mezelf
Van 1987 tot 1995 verdiepte ik mij in de boomoliën en volgde ik natuurstages en workshops bij Lieve Bonne(+) (Solsties), Patrice Bouchardon (Bouchardon, France), Sylvie Hetzel (l’Association Selva, France) en Manuela de Meester (België).
In 2012 bedacht ik een methodiek om deelnemers aan het jaartraject© gedurende tien workshops kwaliteiten in zichzelf te laten ontdekken met boomoliën.
Na het eerste jaartraject verfijnde ik deze methodiek en zette ik een blog op voor de deelnemers aan de jaartrajecten© 2012-2013, 2013-2014 en 2014-2015.
Op dit moment staan er geen nieuwe lezingen of trajecten op het programma. Nieuwe initiatieven zullen via deze blog worden aangekondigd.

(*) Info over de boomoliën
De Boomoliën – ‘huiles énergétiques de Patrice Bouchardon‘ en de ‘huiles vitalisées de l’Association Selva (Sylvie Hetzel)‘ –  zijn gecreëerd vanuit een zeer intens contact tussen de mens en de natuur. Iedere olie draagt de energetische eigenschappen van een boom of een struik, een unieke kwaliteit of dynamiek. Deze kwaliteiten of dynamieken hebben een helend karakter op ons hele wezen. Ze kunnen ons fysiek ondersteunen, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

Advertenties

2 thoughts on “Methodiek jaartraject boomoliën©

  1. Pingback: Jaarmandalatraject – januari ’17 | NICS NIEUW VERHAAL

    • Wat een prachtige combinatie maak jij van een aantal van jouw vaardigheden en talenten. Het is voor mij hartverwarmend getuige te mogen zijn hoe deelnemers aan ‘Ontdek je kwaliteiten tijdens een jaartraject boomoliën©’ uiteindelijk met hun ontdekte kwaliteiten aan de slag gaan.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s