Wandelen in stilte bij Nieuwe Maan

maanstanden
vivapo zet de maandelijkse stiltewandelingen ook verder na de zomer, telkens bij Nieuwe Maan. De energie van de Nieuwe Maan is die van de lente. Het is een goede tijd om iets nieuws te beginnen. Je kunt je impulsief voelen en vol van nieuwe ideeën. Door in die periode in stilte te wandelen kan je je open stellen voor nieuwe inzichten, ideeën of projecten.
Wat kan je verwachten?
We starten met een introductie en gaan dan in stilte op pad. Onderweg krijg je een aantal verdiepingsopdrachten, onder meer een schrijfopdracht. Na afloop is er kans om ervaringen met elkaar te delen.
Wanneer (klik op de datum voor meer info)
donderdag 1/9, zaterdag 1/10, zondag 30/10(*), dinsdag 29/11 en vrijdag 30/12/2016
Waar?
De locatie en het startuur verschijnen te gelegener tijd op deze pagina.
Op eenvoudig verzoek (info@vivapo.net) ontvang je die ook per mail.

(*) op 30/10 neemt vivapo deel aan de 2° DAG VAN DE STILTE bij Vormingplus te Kortrijk.
Programma volgt!
Wie begeleidt?
Viviane Van Pottelberghe

Wat kost het?
Vanaf september 2016 betaal je voor de begeleiding van Wandelen in stilte bij Nieuwe Maan een bijdrage vanuit het hart en niet langer volgens het principe ‘betaal wat je het waard vindt’.

Een bijdrage vanuit het hart gebeurt niet op basis van waarde.  Waarde houdt in dat je het ene vergelijkt met het andere.  Liever zie ik een bijdrage op basis van het principe wat voor jouw hart een juiste bijdrage is om de begeleiding van Wandelen in stilte bij Nieuwe Maan mogelijk te maken: niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.  Dus geen prijsbepaling op basis van vergelijking (waarde), maar luisteren naar je binnenste om zo een juiste bijdrage te doen.

Vind je dat moeilijk? Door het vermelden van een richtprijs (7 à 10 euro) neem ik een flink deel van de verantwoordelijkheid daarvoor van je schouders.  Zie het verder als een goede praktische toepassing van je beoefening, want dat is ook wat we tijdens het Wandelen in stilte bij Nieuwe Maan doen: niet vergelijken, maar diep kijken en luisteren.

Ik hoef niet te weten wie wat betaalt: je hoeft noch een bedrag noch je naam op de enveloppe te noteren. Je bijdrage is volledig anoniem. Betaal je bijdrage voortaan ook voor de start in plaats van achteraf, dat voorkomt dat je een ‘waarde’ gaat kleven op de samenkomst.

Viviane Van Pottelberghe


Bron afbeelding
*****
In oude tijden was de Maan het belangrijkste licht in de nacht.
Zonder elektriciteit hadden de veranderende fasen van de Maan veel meer invloed op mensen. Op sommige niveaus voelen wij nog steeds de invloed van de cyclus van de Maan. Als je bewust bent van deze invloeden, kun je deze energie benutten in je dagelijks leven.

Het eerste gedeelte van de cyclus, van Nieuwe Maan tot de Volle Maan, is de wassende, opbouwende periode. De maan is dan niet te zien of je ziet een dunne sikkel verschijnen aan de rechter kant van de maan. Deze maan komt op met zonsopgang en gaat onder met zonsondergang. Ze is dus het beste te zien vlak voordat de zon onder gaat.
(Bron)

Advertenties

12 thoughts on “Wandelen in stilte bij Nieuwe Maan

 1. Ziet er heel interessant uit Viviane en ik wil me in de toekomst vrijmaken daarvoor. Nu nog niet, ik moet eerst verder (lees: herbeginnen) met mijn fysieke training op punt te krijgen.

  Jammer dat het toch doorgaat op 29 december… ik had gehoopt je te mogen begroeten op onze workshop. Maar goed, ook dat zal nog wel eens lukken. En een nieuwe maan kun je niet plannen hé. Misschien mag ik ter zijner tijd vragen om onze workshop eens in ’t SchrijfNest te mogen voorstellen? Een drietal minuutjes tijdens de pauze (van oktober of november) is genoeg.

  Dank je wel en fijne avond! chantal

  met vriendelijke groet, chantal

  http://www.familieenanderekwesties.be https://www.facebook.com/FamilieEnAndereKwesties schrijfselssite.wordpress.com

  Liked by 1 persoon

  • Dank voor je reactie Chantal; ik diende inderhaast – voor ik naar supervisie vertrok vanmorgen – de data aan ’t Reitje te bezorgen en ben 29 december helemaal uit het oog verloren.
   29 december werd ondertussen vervangen door een 30 december, want 29 december hou ik bewust vrij voor de workshop in jouw praktijk (voor mij en/of voor andere geïnteresseerden).
   Een hartelijke groet, Viviane

   Liked by 1 persoon

 2. Leuke idee ! Daar wil ik mij ook vrij voor maken, En graag per mail de aankondiging ontvangen met uur en locatie.
  Groetjes van Edith Vantomme

  Like

 3. Pingback: zin-vol niets-doen | vivapo's Blog

 4. Pingback: stiltewandeling – Donkere Maan van de Zalm | vivapo's Blog

 5. Pingback: nieuwsbrief – najaar 2016 – vivapo's natuurbeleving

 6. Pingback: nieuwsbrief – najaar 2016 – mijmeren op papier

 7. Pingback: Nieuwsbrief – SchrijfNest 2017 – mijmeren op papier

 8. Pingback: nieuwsbrief – voorjaar 2017 – mijmeren op papier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s