Wandelen in stilte bij Donkere Maan van De Zalm

p1010972

                   Voed je Vreugde in september:
                   Vriendschap is een ziel die in twee lichamen woont….
                   (bron: Modron Vrouwenagenda 2014)

In oude tijden was de Maan het belangrijkste licht in de nacht.
Zonder elektriciteit hadden de veranderende fasen van de maan veel meer invloed op mensen. Op sommige niveaus voelen wij nog steeds de invloed van de cyclus van de maan. Als je bewust bent van deze invloeden, kun je deze energie benutten in je dagelijks leven.

Het eerste gedeelte van de cyclus, van Nieuwe Maan (tot Volle Maan), is de wassende opbouwende periode. Bij de start van de cyclus is de maan niet te zien en wordt daarom ook Donkere Maan genoemd.

Op 1 september 2016 start de cyclus van de Donkere Maan van De Zalm

Wat kan je verwachten?
We starten met een introductie en gaan dan in stilte op pad. Onderweg krijg je een aantal verdiepingsopdrachten, onder meer een schrijfopdracht. Na afloop is er kans om ervaringen met elkaar te delen.
Wanneer?
donderdag 1 september 2016 van 10 tot 12 uur
Waar?
We wandelen op de stadswallen van Damme.
Om 9u55 spreken af ter hoogte van de hoeve d’Oude Schaapskooi aan de brug over de Damse Vaart (op de hoek van de Damse Vaart en de Dammesteenweg).
Waar inschrijven?
graag voor eind augustus via info@vivapo.net
Wie begeleidt?
Viviane Van Pottelberghe
p1010977Wat breng je mee?
Zorg voor aangepaste kledij én schoeisel en breng – naast een stoeltje of zitmatje – ook pen en papier (of je dagboek) mee.

Wat kost het?
Vanaf september 2016 betaal je voor de begeleiding van Wandelen in stilte bij Donkere Maan een bijdrage vanuit het hart en niet langer volgens het principe ‘betaal wat je het waard vindt’.

Een bijdrage vanuit het hart gebeurt niet op basis van waarde.  Waarde houdt in dat je het ene vergelijkt met het andere.  Liever zie ik een bijdrage op basis van het principe wat voor jouw hart een juiste bijdrage is om de begeleiding van Wandelen in stilte bij Donkere Maan mogelijk te maken: niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.  Dus geen prijsbepaling op basis van vergelijking (waarde), maar luisteren naar je binnenste om zo een juiste bijdrage te doen.

Vind je dat moeilijk? Door het vermelden van een richtprijs (7 à 10 euro) neem ik een flink deel van de verantwoordelijkheid daarvoor van je schouders.  Zie het verder als een goede praktische toepassing van je beoefening, want dat is ook wat we tijdens het Wandelen in stilte bij Donkere Maan doen: niet vergelijken, maar diep kijken en luisteren.

Ik hoef niet te weten wie wat betaalt: je hoeft noch een bedrag noch je naam op de enveloppe te noteren. Je bijdrage is volledig anoniem. Betaal je bijdrage voortaan ook voor de start in plaats van achteraf, dat voorkomt dat je een ‘waarde’ gaat kleven op de samenkomst.

Viviane Van Pottelberghe

 
Advertenties

4 thoughts on “Wandelen in stilte bij Donkere Maan van De Zalm

  1. Pingback: Wandelen in stilte bij Nieuwe Maan – vivapo's natuurbeleving

  2. Pingback: stiltewandeling – Donkere Maan van de Zalm | vivapo's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s