Dauwtrip – Donkere Maan De Heuvel van de Barden

3008410475-2

                   Laat me je de weg wijzen naar het samenzijn vanuit je hart.
Met wie wil jij je leven dromen?
(bron: Modron Vrouwenagenda 2016)

Op 1 oktober 2016 start de cyclus van de Donkere Maan De Heuvel van de Barden

Sommigen denken dat een dauwtrip enkel in de zomer kan, maar dat is een misverstand. Ook in de herfst kan het een manier zijn om op een wonderlijke wijze contact te maken met de natuur via je zintuigen.

Niets dat je lichaam en geest immers meer deugd doet dan een ochtendwandeling en een hap verse lucht. Net op dat magische moment, wanneer de dag de slaap uit zijn lijf schudt en de hele natuur lijkt te ontwaken. De zon die door de ochtendmist heen prikt en het hele landschap verwarmt met haar joviale zonnestralen.

In stilte wandelen in de natuur nodigt je uit om in je centrum te komen, naar binnen te gaan en aanwezig zijn bij wat is, eenvoudig zijn en laten zijn, je laten inspireren en dragen door de natuur.

Wat kan je verwachten op 1 oktober?

We starten met een introductie en gaan dan in stilte op pad. Onderweg krijg je een aantal verdiepingsopdrachten, onder meer een schrijfopdracht. Na afloop is er kans om ervaringen met elkaar te delen.
Wanneer?
zaterdag 1 oktober 2016 van 8 tot 10 uur (de zon gaat op omstreeks 7:45)
Waar?
De Schobbejakshoogte op de grens Brugge/Sijsele.
Om 7u55 spreken af ter hoogte de ingang van het natuurgebied de Schobbejakshoogte, op het eind van de Margareta van Vlaanderenstraat, dit is langs de N9 (Brugge-Maldegem) de straat tegenover de straat die naar de Abdij leidt.Kom bij voorkeur met de fiets naar de Schobbejakshoogte, want er zijn daar slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen. Je kan je wagen ook parkeren ter hoogte van de hondenspeelweide en dan via de fietsroute naar het natuurgebied stappen.Waar inschrijven?

graag uiterlijk op 29 september via vivapo@me.com
Wie begeleidt?
Viviane Van Pottelberghe
Wat breng je mee?
Zorg voor aangepaste kledij (o.m. een lange broek of kniekousen) én gesloten schoeisel en breng – naast een stoeltje of zitmatje – ook pen en papier (of je dagboek) mee.

Wat kost het?
Vanaf september 2016 betaal je voor de begeleiding van Wandelen in stilte bij Donkere Maan een bijdrage vanuit het hart en niet langer volgens het principe ‘betaal wat je het waard vindt’.

Een bijdrage vanuit het hart gebeurt niet op basis van waarde.  Waarde houdt in dat je het ene vergelijkt met het andere.  Liever zie ik een bijdrage op basis van het principe wat voor jouw hart een juiste bijdrage is om de begeleiding van Wandelen in stilte bij Donkere Maan mogelijk te maken: niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.  Dus geen prijsbepaling op basis van vergelijking (waarde), maar luisteren naar je binnenste om zo een juiste bijdrage te doen.

Vind je dat moeilijk? Door het vermelden van een richtprijs (7 à 10 euro) neem ik een flink deel van de verantwoordelijkheid daarvoor van je schouders.  Zie het verder als een goede praktische toepassing van je beoefening, want dat is ook wat we tijdens het Wandelen in stilte bij Donkere Maan doen: niet vergelijken, maar diep kijken en luisteren.

Ik hoef niet te weten wie wat betaalt: je hoeft noch een bedrag noch je naam op de enveloppe te noteren. Je bijdrage is volledig anoniem. Betaal je bijdrage voortaan ook voor de start in plaats van achteraf, dat voorkomt dat je een ‘waarde’ gaat kleven op de samenkomst.

Viviane Van Pottelberghe

 
Advertenties

4 thoughts on “Dauwtrip – Donkere Maan De Heuvel van de Barden

  1. De volgende dauwtrip bij Donkere Maan vindt plaats op de Dag van de Stilte, georganiseerd door Vorming+ Kortrijk op zondag 30 oktober. Meer info volgt van zodra het volledig programma van de Dag van de Stilte online staat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s