Wandelen in stilte bij Donkere Maan (29/11/16)

p1030385

Sommigen denken dat een dauwtrip enkel in de zomer kan, maar dat is een misverstand. Ook in de herfst kan het een manier zijn om op een wonderlijke wijze contact te maken met de natuur via je zintuigen.

Niets dat je lichaam en geest immers meer deugd doet dan een ochtendwandeling en een hap verse lucht. Net op dat magische moment, wanneer de dag de slaap uit zijn lijf schudt en de hele natuur lijkt te ontwaken. De zon die pogingen doet om door de ochtendmist heen te prikken en het hele landschap probeert te verwarmen met haar joviale zonnestralen.

In stilte wandelen in de natuur nodigt je uit om in je centrum te komen, naar binnen te gaan en aanwezig zijn bij wat is, eenvoudig zijn en laten zijn, je laten inspireren en dragen door de natuur.

Wanneer?
Dinsdag 29 november 2016 van 9:30 tot 11:30 (de zon gaat op omstreeks 8:30)
Waar?
Kasteelpark Ryckevelde te Sijsele
Om 9u25 spreken af ter hoogte van de fiets- en auto-parkeerplaats net voorbij de hondenspeelweide (voor gps-gebruikers: Holleweg, 8340 Sijsele).

Wat kan je verwachten op 29 november?

We starten met een introductie en gaan dan in stilte op pad. Onderweg krijg je een aantal verdiepingsopdrachten, onder meer een schrijfopdracht. Na afloop is er kans om ervaringen met elkaar te delen.
Waar inschrijven?
De wandeling gaat door van zodra er één deelnemer is ingeschreven via vivapo@me.com, uiterlijk op zondag 27 november.
Wie begeleidt?
Viviane Van Pottelberghe (vivapo & LB124)
Wat breng je mee?
Zorg voor aangepaste kledij én waterbestendig schoeisel en breng ook pen en papier (of je dagboek) mee.
Weetje
De tweede maan op de Grote Cyclus van het Jaar heet Het Getijde.
Ze staat van dinsdag 29 november tot woensdag 28 december 2016 aan de hemel.
Het is vollemaan op woensdag 14 december.

Wat kost het?
Voor de begeleiding van Wandelen in stilte bij Donkere Maan een bijdrage vanuit het hart.

Een bijdrage vanuit het hart gebeurt niet op basis van waarde.  Waarde houdt in dat je het ene vergelijkt met het andere.  Liever zie ik een bijdrage op basis van het principe wat voor jouw hart een juiste bijdrage is om de begeleiding van Wandelen in stilte bij Donkere Maan mogelijk te maken: niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.  Dus geen prijsbepaling op basis van vergelijking (waarde), maar luisteren naar je binnenste om zo een juiste bijdrage te doen.

Vind je dat moeilijk? Door het vermelden van een richtprijs (7 à 10 euro of 35 à 50 lets) neem ik een flink deel van de verantwoordelijkheid daarvoor van je schouders.  Zie het verder als een goede praktische toepassing van je beoefening, want dat is ook wat we tijdens het Wandelen in stilte bij Donkere Maan doen: niet vergelijken, maar diep kijken en luisteren.

Ik hoef niet te weten wie wat betaalt: je hoeft noch een bedrag noch je naam op de enveloppe te noteren. Je bijdrage is volledig anoniem. Betaal je bijdrage voortaan ook voor de start in plaats van achteraf, dat voorkomt dat je een ‘waarde’ gaat kleven op de samenkomst.

Viviane Van Pottelberghe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s